vineri, 8 ianuarie 2010

Procesul ... - 10.


Din clipa in care suntem pe deplin constienti de corpul nostru fizic, ni se releveaza si al doilea corp, corpul eteric, printr-o perceptie care provine din interiorul propriei noastre fiinte. devenim constienti de periferia celui de-al doilea corp. La moartea corpului fizic, corpul eteric ramane in viata timp de 13 zile, dupa care mare la randul sau si se disperseaza.
Al doilea corp poate iesi din corpul fizic. In timpul meditatiei, corpul eteric poate sa urce sau sa coboare, caz in care gravitatia nu mai are efect asupra noastra si avem senzatia ca am parasit pamantul.Corpul eteric nu este supus legii gravitatiei. In hipnoza, corpul fizic nu are nici un rol, fiind implicat corpul eteric. Somnul obisnuit este destinderea corpului fizic. Somnul hipnotic provine din corpul eteric. 75% din boli provin din corpul eteric si trec la corpul fizic.

Dorinta totala, completa, se transforma in putere a vointei.

Daca dorim intr-o maniera totala sa ne parasim corpul, acest lucru se produce. Iesind din corpul fizic, parasim pozitia de tranzitie in care ne aflam pe teritoriul propriului corp, dar suntem inca in exteriorul corpului eteric, si dupa patrunderea in corpul eteric, nu mai suntem constienti de primul corp, dar devenim constienti de corpul eteric, privit din interiorul acestuia. Astfel devenim constienti de functionarea sa, de mecanismele si viata sa interioara. Dupa ce ne familiarizam cu al doilea corp, vom dobandi constienta ca ne aflam, concomitent in doua corpuri : cel fizic si cel eteric. Atentia noastra va fi indreptata acum spre doua regiuni, spre doua dimensiuni.

Aflandu-ne in teritoriul corpului eteric, suntem, totodata, in exteriorul corpului astral. Dorinta de a patrunde in corpul astral este suficienta pentru a patrunde in el. Astralul este format din aberi transparenti, spre deosebire de eteric, format din aburi opaci. Datorita transparentei corpului astral, nu stim daca ne aflam in interior, sau in exteriorul sau. Corpul astral are aceeasi marime cu celelalte doua corpuri anterioare. Prin patrunderea in corpul astral, continutul sau se modifica, dar dimensiunea ramane neschimbata. In ce priveste dimensiunea, al saselea corp are dimensiuni cosmice, iar cel de-al saptelea, nu are dimensiuni.

CORPUL MENTAL

Al patrulea corp, cel mental, nu este inconjurat de nici un fel de zid, nici macar de unul transparent. El are o anumita limita care poate fi trecuta fara probleme si trecerea de limita sa nu necesita nici o metoda. O persoana care a atins corpul astral poate trece cu usurinta in corpul mental. Dar trecerea din mental in al cincilea corp este la fel de dificila ca si trecerea din corpul fizic in corpul eteric.

CORPUL SPIRITUAL

Al cincilea corp este corpul spiritual. Intre corpul mental si corpul spiritual se afla un zid. Cele patru corpuri inferioare se situeaza toate pe acelasi plan, impartirea lor fiind orizontala. Intre corpul mental si cel spiritual,miscarea se face pe verticala, fiind o trecere intr-un plan superior. Mentalul priveste in jos, avand cursul descendent, ca si apa. Focul are o miscare ascensionala, si simbolizeaza trecerea de la corpul mental la cel spiritual.Pentru depasirea mentalului, trebuie sa incetam sa privim in jos, si sa orientam privirea in sus. In meditatie, ochii trebuie indreptati in sus, spre chakra Ajna. Dupa directia ochilor se va orienta si privirea noastra interioara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu