miercuri, 24 martie 2010

2) Tehnici de meditatie - dupa Alice Bailey


Exista in structura omului trei nivele - instinctul, intelectul si intuitia -
cu instinctul aflat dedesuptul pragului de constiinta, cu intelectul realizand recunoastera de sine a omului ca fiinta ganditoare si cu intuitia aflata mai presus de cele doua, facandu-si ocazional prezenta prin iluminari si dezvaluiri instantanee ale adevarului, ce constituie darul nepretuit cu care sunt haraziti inteleptii.
*
Unei instructii ce se termina cu intelectul, ignorand facultatea de a intui adevarul, ii corespunde o minte statica si ingusta.
*
Scopul real ar educatiei este sa conduca omul din al patrulea regn, cel uman, in regnul superior, care este cel spiritual.
Astfel, omenirea ar fi ridicata din lumea materiala, obiectiva, in domeniul spiritului, unde se gasesc adevaratele valori si in care se stabileste contactul cu EU-ul superior. EU-ul individual exista pentru relevarea EU-ului superior.
*
Lucrul esential este nu informatia ci intelegerea; iar intelegerea nu poate fi atinsa decat prin activitatea creatoare personala.
Informatia este adusa din exterior, in interior; intelegerea este un proces creator, cu directie contrara.
*
Omul parcurge veacurile cautand, iar cautarea lui il conduce mai presus de lucrurile exterioare si concrete in care traieste.

* * *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu