marți, 30 martie 2010

7) Tehnici de meditatie dupa Alice Bailey


Fiecare vehicul prin care se exprima sufletul, poseda, in stare latenta potentiale inerente, dar sufletul, care este izvorul tuturora, le poseda in forma pura. Ochiul fizic este organul vederii. Clarviziunea este aceeasi potenta, care insa se manifesta in lumea psihica, o lume a iluziei, a sentimentului si a emotiei. In suflet, aceasta putere se reveleaza ca perceptie pura si viziune spirituala infailibila. corespondentele superioare ale puterilor fizice si psihice inferioare sunt puse in activitate functionala prin meditatie, si astfel, inlocuiesc expresiile lor inferioare.
*
In scopul de a realiza natura EU-ului,suntem iesiti din locuinta noastra eterna in Divin, ca sa trudim si suferim in mijlocul iluziilor spatio-temporale si in furtunile simturilor.
Trebuie sa dobandim intelepciune pentru a reintra in adevarul etern care dainuie dincolo de aparente. Trebuie sa stapanim carnea si sa sublimam spiritul, sa nesocotim lumea pentru a ne mantui si sa ne pierdem viata pentru a o dobandi.
*
PROCESUL MEDITATIEI ARE 5 TREPTE :
concentrarea, meditatia, contemplarea, iluminarea, inspiratia.
*
Fiti concentrati in tot ceea ce faceti, toata ziua si in toate zilele. Concentrarea se va dezvolta rapid daca cultivam exactitatea in toate
actiunile noastre. Vorbirea exacta necesita atentie la ceea ce spunem, la ceea ce citim si la ceea ce auzim. Meditatia este o atitudine a mintii si rezulta din concentrare. Este necesara o atentie treaza in preocuparile vietii de fiecare zi. Atentia permite dezvoltarea capacitatii de concentrare.

* * *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu