duminică, 12 mai 2013

Puntea Sfantului Ludovic, in ziua a opta - romane de Thornton Wilder




Intr-o zi de vineri, in 20 iulie 1714, s-a prabusit, in Peru, Puntea Sfantului Ludovic, si 26 de oameni cazuti in praparie si-au pierdut viata. Un calugar, incercand sa desluseasca  vointa lui Dumnezeu in acest accident, exploreaza vietile celor cazuti in prapastie. Am vorbit despre acest roman cu tine, Diana, in 2010. Nu stiu daca ti-am povestit si despre "Ziua a opta" , romanul aceluiasi autor : Thornton Wilder.  Este romanul celei de-a doua sanse, un roman  despre optimism si incredere, o carte despre omenie si sansa, dar si o profunda refllectare asupra scurgerii inexorabile a timpului vietii. Spuneai ca esti dispusa sa scriem  impreuna cartea pe care ne-am propus-o. Am putea sa o scriem, vezi bine, si in a opta zi  din cele sapte ale saptamanii,  dar de ce sa nu o incepem de luni ? Desigur, o spun la figurat, caci avem de incheiat comentariile la Integrala Alzner, si vreme vine pentru a merge mai departe !



2 comentarii:

  1. Iti multumesc pentru ca ma amintesti in aceasta postare, Sandu. Nu am citit niciuna din cartile despre care vorbesti, dar pot sa-ti spun despre ceea ce inseamna in traditia crestina ziua a opta: este timpul sublimat in vesnicie, este ziua de dincolo de prag, lumina cea fara de inserare.
    Cartea deja se scrie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Voi pune tot ce am mai bun in cartea noastra, Diana. Tu esti scriitoare, eu doar amator, dar nu te voi dezamagi. Amin

    RăspundețiȘtergere