luni, 15 februarie 2010

Paul Brunton - "Cararea secreta" - partea 1.


"Imi propuneam sa traversez toata Asia dorind sa gasesc reprezentanti ai magiei adevarate si ai autenticei intelepciuni orientale.
Socoteam sa parcurg deserturile galbene ale Egiptului, sa ma duc la seicii sirieni cei mai luminati, sa ma amestec printre fachirii trecatori prin satele indepartate ale Irakului; sa-i chestionez pe sufistii batrani, acesti mistici ai Persiei, in moscheile cu bolti grandioase si minarete zvelte; sa fiu maritorul surprinzatoarelor performante ale yoghinilor pe pietrele templelor hinduse; sa ma intretin cu lama si cu facatorii de minuni din Nepal si de la frontiera tibetana; sa stau in manastirile budiste din Myanmar si Ceylon; sa ma angajez in convorbiri telepatice cu intelepti din Hintorlandul chinez si din desertul Gobi."

*
Omul are in el insusi rezerve de forta nebanuite gratie carora poate sa infrunte si sa biruiasca incercari grele, de care, putini dintre noi sunt crutati.
*
Eu am experimentat ca viata spirituala este tot asa de tangibila si reala ca si viata materiala.
*
Unele adevaruri privind viata, si principiile fundamentale ce guverneaza esenta noastra, au fost cunoscute de intelepti din toate timpurile.
*
Exista un leac pentru orice rau.
*
Nici un om nu este doborat de nenorocire, boala si saracie in asa masura incat sa nu poata gasi o iesire, sau macar sa le faca suportabile.
*
Fiecare om este o parte din spiritul universal care a generat lumea, spirit in care-si are salasul nemurirea, intelepciunea de nepatruns si pacea indestructibila.
*
Ne traim zilele in dibuiri si poticniri.

* * *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu