luni, 5 aprilie 2010

12) Tehnici de meditatie dupa Alice Bailey


Cei mai multi dintre oameni sunt mai inaintati, mai intelepti si mai bine inzestrati pentru progresul spiritual, decat isi dau ei seama.
Ei poseda o cunoastere, o putere mentala si capacitati ce nu au trecut din domeniul subconstientului in sfera constienta, pentru a fi utilizate obiectiv, dar pot trece fara eforturi mari.
*
Pentru aspirant, primul pas consta in organizarea vietii sale de toate zilele, prin ordonarea activitatilor sale si concentarea in felul sau de traire.
*
Oamenii care sunt guvernati de emotiile lor, pierd timp si energie, si realizeaza mai putin decat persoana concentrata mental.
*
Putini sunt cei ce pot renunta la familie si la responsabilitati, pentru a se retrage in meditatie in vederea obtinerii iluminarii.
In situatia haotica actuala nu poate fi vorba de pace si de liniste in lumea in care traim, si oamenii, aflati in incordarea si agitatia vietii moderne din junglele marilor orase, trebuie sa descopere centrul pacii in ei insusi.
*
Locul tainuit unde luam contact cu viata superioara este acel punct din interiorul capului, in care se intalneste corpul cu sufletul.
*
Individul a progresat spiritual pe parcursul ultimelor secole, si foarte multi oameni pot realiza, in prezent, ceea ce alta data puteau realiza doar vizionarii.

* * *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu