duminică, 20 septembrie 2009

Nu suntem singuri in Univers !


Stiinta denumita exobiologice studiaza posibilitatea existentei vietii inafara Terrei. In favoarea vietii pe alte planete, pledeaza argumente de ordin statistic: galaxia noastra, Calea Lactee are pesre 150 de miliarde de stele asemanatoare Soarelui. Chiar daca o parte din aceste stele au plante ce indeplinesc conditiile de temperatura, marime, vechime etc, necesare pentru aparitia si dezvoltarea vietii, si numarul lor reprezinta o cifra de ordinul sutelor de mii sau a milioanelor. In univers exista insa miliarde de galaxii, astfel ca teoretic, numarul de planete pe care poate exista viata este imens. Oamenii de stiinta sunt de parere ca omul sa incerce a primi ''mesaje'' din alte lumi, indiferent de eforturile implicate de aceasta actiune. Pe de alta parte, recent s-a formulat ipoteza ca Terra a fost vizitata in timp de fiinte rationale extraterestre. Stau marturie desene preistorice de pe peretii unor pesteri, simbolizand oameni in costume ciudate, cu casti prevazute cu antene- care aduc a cosmonauti, existenta unor ''rampe de lansare'' in diferite regiuni ale lumii, precum si unele povesti biblice care reinterpretate, conduc spre ideea ca distrugerea Sodomei si a Gomorei a fost provocata prin explozia nucleara a unei nave extraterestre.
Cea mai apropiata stea
- se afla la 4,3 ani lumina de sistemul nostru solar. Pentru a putea fi vizitata cu o nava cosmica ce ar dezvolta o viteza de 8 km/s ar fi nevoie de 80mii de ani, ceea ce evident este imposibil.

Viata, forma superioara de organizare a materiei poate aparea peste tot unde exista conditii favorabile. Universul fiind infinit, se poate spune ca viata este infinita.
Ca urmare, in mod logic in univers exista si alte fiinte rationale, similare sau diferite fata de om.
Studiile de biochimie, biofizica, genetica, biologie moleculara, exobiologie, demonstreaza originea materiala a vietii, si evident posibilitatea existentei sale pe alte planete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu