marți, 6 octombrie 2009

2001 - O odisee spatiala - Arthur C. Clarke


"cu doi ani in urma s-a decoperit prima dovada a existentei extraterestre inteligente. O lespede sau un monolit de material dur, negru, de trei metri inaltime, a fost descoperit ingropat in craterul Tycho ( de pe Luna) .
Iata-l (...)
Lucrul cel mai uimitor legat de acest obiect este antichitatea sa. Datele geologice dovedesc dincolo de orice indoiala ca are o vechime de trei milioane de ani. A fost ingropat pe Luna, prin urmare atunci cand stramosii nostrii erau oameni mainuta primitivi. Dupa o asemenea durata, era normal sa presupunem ca-i inert. La scurt tim insa dupa rasaritul lunar, a emis o extrem de puternica unda de energie radio.
Credem ca aceasta energie a constituit doar reziduul, efectul secundar al unei forme necunoscute de radiatie, intrucat in acelasi timp, mai multe sonde spatiale au detectat o neobisnuita interferenta strabatand intreg Sistemul Solar.
Am reusit sa-i stabilim traiectoria cu mare precizie.
A fost directionata exact catre Saturn.
Judecand lucrurile dupa eveniment, am stabilit ca monolitul e un mecanism de semnalizare alimentat cu energie solara, sau cel putin declansat de Soare. Faptul ca si-a emis pulsul imediat dupa rasarit in momentul cand a fost expus la lumina zilei pentru prima data dupa 3 milioane de ani, nu poate fi considerat o simpla coincidenta. Si totusi obiectul a fost ingropat in mod deliberat, iar groapa a fost acoperita cu grija. Obiectul a fost usoar de gasit. Il inconjura un puternic camp magnetic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu