luni, 29 martie 2010

6) Tehnici de meditatie dupa Alice Bailey


Meditatia realizeaza o parte a evolutiei de la un stadiu aflat putin deasupra animalului, la o stare superioara de intelegere mentala, de infaptuire stiintifica si de neliniste divina.Prin meditatie, centrul de costiinta sufera schimbari si atentia se fixeaza asupra unui camp de contacte tot mai larg. Omul a trecut de starea pur-animala si fizica a fiintei, in starea desteptarii emotionale si senzoriale, in care, in prezent, se afla milioane de oameni.Dar alti oameni progreseaza in campurile de deteptare superioare ale mintii.Un grup mai mic,se afla intr-o sfera inalta, unde este posibil un camp de contacte universal. Acestia sunt cunoscatorii. Oricare din tehnici este strabatuta de firul de aur al intentiei divine, dar calea prin care constiinta umana este transferata in domeniul realizarii sinelui si desteptarii sufletului, este cea a meditatiei.
*
Omul are cinci instincte in comun cu toate animalele. Cand aceste instincte sunt intrebuintate in scopuri egoiste si personale,ele intensifica viata corpului, intaresc natura materiala si servesc la ascunderea EU-ului superior.
Instinctele trebuie sublimate, adica transformate in potentialele lor superioare, caci fiecare caracteristica animala are un corespondent al ei in domeniul spiritual.
*
Stiinta unirii implica disciplinarea vietii si un sistem experimental de coordonare.Metoda sa comporta concentrarea atentiei, controlul mintii sau meditatia; ea este un mod de dezvoltare prin care efectuam unirea cu sufletul si trecerea in starea superioara de constiinta.
Omul trebuie sa devina in manifestarea exterioara, ceea ce este el in realitatea interioara, incat sa fie asemenea EU-ului superior, si nu cu caracteristicile sale inferioare.

* * *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu