luni, 11 ianuarie 2010

Marea Eneada

anubis1

La inceput au fost cei noua zei ai Egiptului antic, reuniti in Marea Eneada, in care erau personificate frumusetea, magia si puterea. Fiecare din ei era o intruchipare a zeului creator ATUM. Textele hieroglifice descoperite pe peretii interiori a sapte piramide datand din dinastia a 5-a si a6-a, ii invocau pe cei noua, ca Unul :

“O tu Mare Eneada, ca Unul ATUM, Shu, Tefnut, Geb, Nut, OSIRIS, ISIS, Seth si Nephtys, o voi fiii lui Atum, binecuvantati acest copil … ”

Misterele Marii Eneade erau celebrate de generatiile de initiati de la HELIOPOLIS. Rugaciunile lor se aflau in centrul vietii miilor de barbati si femei, identitatile lor abstracte fiind facute cunoscute credinciosilor, astfel incat Cei Noua, au domnit timp de secole, pana cand lumea egipteana s-a schimbat pentru totdeauna sub influenta popoarelor cuceritoare, grecii si mai tarziu, romanii. Egiptenii continuau insa sa creada ca Cei Noua s-au retras intr-un regat ceresc sau intr-o alta dimensiune, pentru ca, intr-o zi, sa se reintoarca in deplina glorie. Orasul lor sacru, Heliopolis,ascundea secrete pastrate cu mare grija. Utilizand cunoastera antichitatii, initiatii construisera piramidele, ale caror mistere continua si astazi sa provoace si sa captiveze. Cei Noua isi educasera preotii in cunoasterea lor secreta, iar in prezent sunt pe punctul de a se reintoarce, pentru a-si relua lucrarea divina asupra lumii oamenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu