vineri, 8 ianuarie 2010

Procesul - 7.

Bazati-va pe existenta, nu pe concepte. Aveti o constiinta profunda, libera de concepte. In absenta limbajului suntem in existential. In prezenta limbajului ne aflam in mental. Impreuna cu limbajul, fiecare om traieste intr-o lume a lui. Fara limbaj, oamenii se reunesc la limba unica, aceea a existentei. Sensul meditatiei este acela de a iesi din propria lume lingvistica, pentru a intra in existenta non-verbala. Experienta sexuala este singura experienta non-verbala pe care o cunoastem. Limbajul este inutil. Apeland la el, nu vom trai experienta in profunzime.

Daca reusim sa ne scoatem fiinta din lumea cuvintelor, ne putem scufunda in profunzimile existentei. Atunci, vom trai in toate imprejurarile in domeniul non-verbal al existentei, impreuna cu pietrele, arborii, pasarile, cerul, soarele, norii si ploaia. Cu cat vom face mai mult acest lucru, cu atat vom patrunde mai mult in existenta, si vom dobandi, tot mai mult, sentimentul unitatii.

Limbajul este util, desigur, in viata de toate zilele, dar nu il putem folosi in tinutul profunzimilor existentei, caci este un domeniu non-verbal. Limbajul nu este d

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu