vineri, 8 ianuarie 2010

Procesul - 4.


Intelegerea este neaparat intelectuala in prima faza, deoarece intelectul este usa templului. Dar el nu are nimic comun cu spiritualitatea aflata in sanctuar.

Nimeni nu ne poate invata mediatatia: nu este posibil decat sa ni se arate calea care duce la ea.
Nu se pot oferi informatii referitoare la ea, deoarece nici p informatie nu este cu adevarat o informatie.
Ea provine din exterior, in timp ce meditatia se ridica in profunzimile noastre intime.

Intrebati-va de ce nu sunteti deja in meditatie.
Intrebati-va unde s-a oprit cresterea voastra, unde sunteti blocati.
Tatonati in intuneric. Nu exista alt mijloc. Incercarile sunt tocmai cele care duc la intelegerea eliberatoare.
Meditatia nu este formata din noi plus ceva; ea este fara noi, este o transcendere a noastra. Cand suntem in abis, meditatia este. Ego-ul a disparut; noi am disparut. Fiinta este. Este ceea ce religiile inteleg prin Dumnezeu: fiinta ultima.
Moartea este o certitudine. De unde si imensa obsesie a sexului. Cum nu vom ramane la nesfarsit pe acest pamant, corpul nostru trebuie inlocuit prin altul, nou. Natura pune accentul asupra sexului, in caz contrar specia umana ar disparea. Daca ar fi depins de vointa, nu ar mai fi existat nici un singur om pe pamant. Fara sex, viata nu poate exista.

Ne este foarte usor sa mergem spre Divin plecand de la o sexualitate normala; ceea ce este foarte greu si intr-un anumit fel imposibil, este sa o facem cu un mental nevrozat. Trebuie sa ne regasim mai intai sanatatea, sa ne regasim normalitatea. Apoi vine si ziua in care sexul poate fi depasit Ramanand constienti pe parcursul actului sexual, realizam un lucru extraordinar, de o valoare inestimabila. Astfel, transformam actul sexual intr-o meditatie. Datorita sexului, realizam cel mai profund dialog cu natura.
Participand constient la actul sexual, devenim martor al acestuia. In acest caz, transcendem sexul, deoarece pozitia de martor este eliberatoare.
Daca dupa actul sexual incercam un sentiment de compasiune fata de partenera inseamna ca iubirea creste.

Pe plan pur sexual are loc unirea a doua corpuri. In iubire, sunt doua suflete. Percepeti comuniunea, intalnirea interioara, raportul interior. In acest fel realizati si transcenderea iubirii; si veti atinge stadiul rugaciunii. Aceasta rugaciune este o poarta prin care se realizeaza comuniunea dintre noi in totalitate. Celalalt in calitate de entitate distincta a disparut. Exista un celalalt impersonal – existenta in totalitate- si noi.

Daca suntem capabili sa ramanem constienti in cadrul intalnirii noastre cu totalitatea, vom transcende simultan entitatea ”eu” si totalitate.
Suntem totalitatea, unitatea perfecta.

Patrundeti in profunzimile actului sexual si veti descoperi iubirea. Patrundeti in profunzimile iubirii si veti descoperi rugaciunea. Patrundeti in profunzimile rugaciunii si va veti dizolva in unitate. Unitatea este totalitatea, extazul, fericirea.

Atentia este singura lumina pentru a explora viata. Cautati si scotociti prin cele mai ascunse unghere. Divinul fiind pretutindeni, nu va ridicati impotriva niciunui lucru din lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu