vineri, 8 ianuarie 2010

Procesul - 9.


Al saptelea corp, corpul nirvanic, trece frontiere pozitivului di face saltul in neant. El are vise ale neantului, ale vidului, ale non- existentei. Neantul nu este vacuitate toatala. Vacuitatea toatala este infinita.
Visele corpului nirvanic sunt lipite de forme si simboluri. Sunetele nu mai exista; tacerea este absoluta.
Aceste vise ale tacerii sunt o totalitate, si ele sunt fara sfarsit.
Cand stiu cu adevarat ce este corpul astral, fata de cazul in care cunoastem doar vidul astral, depasim teama de moarte. Incepand de la acest nivel, suntem siguri de propria noastra nemurire. Pe cand, in cazul in care cunoasterea noastra astrala este doar de domeniul visului si nu reala, ramanem prazlizati de teama de moarte. Criteriul de distingere este reprezentat de teama de moarte.

Realizari artistice

In cazul mental, visul si realitatea devin vecine. Exista metode yoghine, tantrice si altele, de creeare aa viselor astrale. Visele din corpul mental sunt la fel de reale ca si realitatea. Cei care postesc, cei care traiesc in singuratate sau in intuneric, au vise mentale, la fel de reale ca si realitatea inconjuratoare din timpul starii de veghe. In al patrulea corp, mentalul este total creator, el nu mai este limitat de materie si de lumea obiectiva.
El poate crea in deplina libertate. Poetii, pictorii, creatorii- traiesc in al 4-lea tip de vis. Orice realizari artistice isi au originea in acest tip de vis.

Partea a 4-a de tip de vis – visul mental – trebuie sa ne opunem identificarii si sa dobandim conditia de martor al acestei stari, bazata pe faptul de a fi constient.

Corp spiritual

In al cincilea corp, visul si realitatea formeaza un intreg, orice fel de dualitate a disaprut si visul nu este decat o oglindire a realului. Intre vis si realitate exista diferente dar nu deosebire, cum nu este deosebire intre mine si imaginea mea din oglinda, decat prin faptul ca eu sunt real si imaginea este o refectare.

In al cinciela corp cuvantul care ar putea descrie situatia esteacela de meditatie. El inseamna a fi perfect singur, luber de orice proces mental. In corpul spiritual te afli fara mental.
In prezenta oricarui proces mental, acesta devine o oglinda ce te reflecata. Trebuie sa fii un non-mental, in afara oricarui proces de gandire si contemplare.

Corp cosmic

In al 6-lea corp nu mai exista oglinda. Nu mai ramane decat cosmicul. Noi insine am disparut. Noi nu mai suntem, entitatea este un vis al lui Brahma, este maya. Universul este dual, ci un vis provenit din intreg. Eu nu mai sunt, dar totalitatea, intregul, viseaza.
Daca visul e pozitiv, e o iluzie, caci in ultima instanta, numai negativul poate exista.
Cand toate lucrurile s-au intors la sursa originara, totul e si nu e simultan. Pozitivul e singurul lucru care ramane. Trebuie realizata transcenderea lui.
Corp nirvanic

Daca pozitivul dispare in al saselea corp, ajungem in al saptelea. Realitatea celui de-al 6-lea corp ne aduce in pargul celui de-al 7-lea.
Daca nu mai ramane nimic pozitiv(nici mit, nici imagine) inseamna ca visul a incetat sa existe, si mai este numai existenta.
Lumea obiectiva a disparut.
A ramas numai sursa.
Arborele nu mai este, dar samanta ramane.
Al 7-lea corp reprezinta centrul in care nimic nu mai diferentiaza realitatea de vis. Fie ca visam despre vacuitate, fie o cunoastem, e vorba de aceeasi vacuitate,
Intre a visa despre absenta noastra si de a o constata nu este nici o diferenta.
In final, nu mai ramane decat vacuitatea.
Chiar si samanta a disparut. Este samadhi fara samanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu