vineri, 8 ianuarie 2010

Procesul... - 12.

Al cincilea corp, corpul spiritual, este cel mai bogat. Este punctul culminant al tuturor posibilitatilor : culmea individualitatii, a dragostei, a compasiunii, a tot ce este pretios. In acest corp, ego-ul este cristalizat.

Al saselea corp este taramul parfumului cosmic. Exista doar o circumferinta fara centru. Toate divizarile au disparut, a disparut si separarea dintre “eu” si “non-eu”.
Individualitatea poate sa dispara in doua feluri : In schizofrenie, caz in care personalitatea se imparte in mai multe subpersonalitati, sau prin reuniunea cu cosmosul, caz in care personalitatea se pierde in vastitate, in Brahma. Floarea a disparut, dar parfumul ramane, fara de cauza, nemuritor, nelimitat si extinzandu-se mereu.

Faptul ca nu exista metoda de trecere dincolo de al cincilea corp, provine din aceea ca toate metodele sunt legate de ego. Transcenderea corpului spiritual pentru a accede in corpul cosmic este non-tehnica. Tocmai cel care ar trebui sa aplice metoda, trebuie sa dispara. Facand apel la metoda, cel care o utilizeaza, isi intareste ego-ul, care devine un nucleu de cristalizare. Este motivul pentru care cei care raman in al cincilea corp, corpul spiritual,vorbesc despre un numar infinit de suflete. Ei cred ca fiecare spirit este un atom.

Ego-ul cristalizat trebuie sa dispara. Dar pentru aceasta nu exista nici o metoda. Cum sa trecem dincolo, daca nu exista nici o cale ? Calugarii ZEN vorbesc despre poarta fara poarta. Nu exista poarta, si cu toate acestea, ea trebuie trecuta. Ce este de facut ? Primul lucru este renuntarea la identificarea cu ego-ul cristalizat. Esti constient de fortareata inexpugnabila a eului care trebuie sa dispara. Explozia se produce, si se realizeaza trecerea dincolo de corpul spiritual.

Vine si momentul in care ego-ul a fost parasit, si eu-ul nu mai exista. A avut loc cristalizarea, apoi a disparut. Cristalizarea este necesara, avand functia de pod care asigura trecerea. Dar vine si clipa cand ea nu mai este necesara.

Anumite persoane ating corpul spiritual fara sa fi trecut prin corpul mental. Este cazul persoanelor foarte bogate, care s-au cristalizat pe o anumita directie. Un sef de stat, un Hitler, un Stalin s-au cristalizat intr-o directie, in corpul spiritual, fara a trece prin corpul mental.In cazul in care cele patru corpuri inferioare nu sunt in armonie, cristalizarea este destructiva.

Toti oamenii aspira la dezvoltarea ego-ului, datorita unei dorinte intime de a atinge corpul spiritual. Dar, mergand pe scurtatura, exista riscul ratacirii. Scurtatura poate fi reprezentata de abundenta bunurilor materiale, adica puterea economica, de puterea politica si alte tipuri de putere. In aceste cazuri, ego-ul se poate realiza printr-o falsa cristalizare, care nu este in acord cu personalitatea noastra totala. Se produce o cristalizare gresita, o crestere anormala, o boala.

“Gasca fiind iesita din sticla”, sunteti proiectat spre al saselea corp, corpul cosmic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu